Weespernieuws: Rabobank Verenigingenmarkt startsein feest-driedaagse

Vrijdag en zaterdag zijn de kramen op de braderie beladen met allerlei koopwaar. Diezelfde kramen worden vanouds voor een belangrijk deel donderdagavond vanaf 19.00 uur gebruikt door de Rabobank Verenigingenmarkt. Deze vormt traditioneel de start van het Sluis-en-Bruggenfeest.

Levendige stad

De Rabobank Verenigingenmarkt laat met name zien dat Weesp een zeer levendige stad is, barstensvol bruisende verenigingen en organisaties waarvan je lid kunt worden of waarbij je je kunt aansluiten. Sportverenigingen, muziekclubs, organisaties die zich richten op een goed doel: het is een bonte aaneenschakeling.

Unieke sfeer

“We zijn heel blij dat de Rabobank ook dit jaar weer de verenigingenmarkt sponsort”, laat het bestuur van de Stichting Volksfeesten Weesp weten. “Het Sluis-en-Bruggenfeest is in de eerste plaats voor en door de Weespers en dat zie je met name op de donderdagavond.

Op de Rabobank Verenigingenmarkt lijkt het wel of heel Weesp aanwezig is om te zien of er nog iets leuks is om de vrije tijd te besteden, maar ook om elkaar te ontmoeten. De sfeer tijdens de verenigingenmarkt is, dat vindt iedereen, echt uniek.”
Dit jaar worden er dus weer veel Weespers verwacht, maar vooral ook mensen van buitenaf. Deze gedachte wordt gevoed door de bouw van veel nieuwe woningen in Leeuwenveld en de aanleg van Weespersluis die zijn schaduw vooruit werpt: Weesp gaat hard groeien de komende jaren.

Nieuwe leden

“De verwachting is dat met name veel jonge Amsterdamse gezinnen een gooi willen doen naar de woningen in deze twee wijken en we verwachten dat die gezinnen zich nu al willen oriënteren op het rijke verenigingsleven dat Weesp te bieden heeft. En dat is weer mooi voor al die verenigingen die zich presenteren, want er zijn ongetwijfeld nieuwe leden te winnen.”

 

Tekst: Weespernieuws.nl

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door: