Bent u bewoner in het gebied waar het Sluis- en Bruggenfeest wordt georganiseerd, dan treft u hier informatie aan die nuttig voor u kan zijn, deze pagina wordt de komende dagen nog bijgewerkt met actuele en extra informatie.

BEREIKBAARHEID

Het centrum wordt afgezet, maar nood- en hulpdiensten kunnen er wel door. Het centrum is ook bereikbaar voor voetgangers en fietsers, fietsers wordt gevraagd om bij betreding van het gebied af te stappen.

De volgende straten worden afgesloten en in de bijbehorende parkeervakken parkeren is niet mogelijk. Vriendelijk verzoeken wij u rekening te houden met de afsluitingen en uw auto tijdig te verwijderen. Indien uw auto na de afsluiting nog in één van onderstaande straten aanwezig is, is de Gemeente helaas genoodzaakt deze weg te slepen. Vanaf zondagochtend 28-08-2022 9:00 uur kunt u uw auto weer parkeren op de gebruikelijke locaties.

Afsluitingen vanaf donderdag 25 augustus 8:30 uur:

Stationsweg, Herengracht, Hoogstraat (Stationsweg tot Lange Vechtbrug), Kerklaan t/m 3A, Binnenveer, Achteromstraat, Kerkstraat, Waagplein, Middenstraat, Grote Plein, Nieuwstraat, Nieuwstad (vanaf Breedstraat tot Binnenveer), Oudegracht (vanaf Slijkstraat tot Grote Plein), Achteromstraat.

Alternatieve parkeerplekken

Kostverlorenstraat, Parkeerplaats Winkelcentrum Hogeweij (gratis parkeren)
Van Houten Industriepark (gratis parkeren)
Nijverheidslaan (gratis parkeren)

OPBOUW donderdag 25 augustus 2022 (ongeveer, tijden kunnen afwijken)

Vanaf 08:00 – 12:00 delen van het evenemententerrein afgesloten
Vanaf 12:00 – zondagochtend 9:00 uur, het hele evenemententerrein wordt afgezet

AFBOUW zaterdag 27 augustus 2022 (ongeveer, tijden kunnen afwijken)

Vanaf 12:00 uur: Kindervrijmarkt
Vanaf 18:00 uur: Kinderspeelstraat
Vanaf 20:00 uur: Braderie
Na beëindiging van het evenement zullen direct alle geplaatste en aangebrachte voorzieningen en objecten worden verwijderd.

Zondagochtend (nacht) rond 01:30 uur zal Van Paridon beginnen met het schoonmaken van de stad met bladblazers en veegwagens.

GELUID

Het Nelis IJssalon Sluis-en-bruggenfeest is een jaarlijks terugkerend feest dat gehouden wordt in het centrum van Weesp. Onder andere is er de Solarclarity Verenigingenmarkt, een braderie, kinderspeelstraat, een vuurwerk, kindervrijmarkt, kinderviswedstrijd en wordt er live muziek gespeeld bij diverse horecagelegenheden op vrijdag vanaf 14:00 uur – 00:30 uur en op zaterdag vanaf 12:00 uur – 00:30 uur. Bewoners kunnen mogelijk (geluid) overlast ervaren. 

Soundchecks

Deze vinden plaats rond openingstijden van de horeca op vrijdag rond 14:00 uur en zaterdag rond 12:00 uur.

Vuurwerk

Op zaterdagavond 27 augustus a.s. wordt vanaf 22:00 uur vuurwerk afgestoken vanaf pontons of een dekschuit op De Vecht aan de overkant van de Stationsweg. Het vuurwerk wordt verzorgd door Wagenvoort Vuurwerk B.V. 

VUILNIS

Bewoners kunnen hun vuilnis op reguliere dagen aanbieden (op woensdag)

Daarnaast worden er extra vuilnisbakken op het evenemententerrein geplaatst, zowel normale vuilnisbakken als alleen bestemd voor de R-pet bekers. Overdag is er een team dat de vuilnisbakken zoveel mogelijk leegt. ’s Nachts zal Van Paridon rond 01:30 uur alle bakken legen.

PROGRAMMA

Het programma is elders op deze website in te zien onder het kopje: “programma”.

TIJDENS HET EVENEMENT

 Alle betrokken doen hun best zo min mogelijk overlast te bezorgen, daarvoor worden o.a. verkeersregelaars en beveiliging ingezet, extra borden, vuilnisbakken en plasunits geplaatst.

Ook is er een EHBO-post ingericht aan de Herengracht, ongeveer ter hoogte van de Zwaantjesbrug.

Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze brief, of mocht u tijdens het evenement toch overlast ondervinden, dan kunt u bellen:

– Met onze contactpersoon Theo Voskuil op 06-50499472, of een bericht op zijn voicemail achterlaten.

– In geval van ernstige overlast met het team Handhaving van stadsdeel Zuidoost op 14020 (ook bereikbaar in het weekend) of digitaal via meldingen.amsterdam.nl.

– In geval van verstoring van de openbare orde en veiligheid met het algemene nummer van

de politie: 0900-8844.

– heeft u nog een klacht na afloop van het evenement? Dan kunt u deze indienen via www.amsterdam.nl/klachten.

Alternatieve parkeerplekken bij Parkeerplaats Winkelcentrum Hogeweij aan de Kostverlorenstraat
Alternatieve parkeerplekken Van Houten Industriepark
Alternatieve parkeerplekken Nijverheidslaan