Inschrijven braderie niet mogelijk

Geen Sluis en Bruggenfeest door coronacrisis 

 

Het jaarlijkse Sluis en Bruggenfeest, zal dit jaar door de coronacrisis niet door kunnen gaan. Het Weesper feest dat 3 dagen duurt en normaliter rond de 25.000 bezoekers trekt, vindt normaal gesproken altijd plaats in het laatste weekend van augustus. Doordat nu nog niet bekend is of tegen die tijd evenementen met een dusdanig grote omvang gehouden kunnen worden, is in goed gezamenlijk overleg tussen de gemeente en het organisatiecomité Sluis en Bruggenfeest besloten het feest op voorhand af te gelasten.

Voorbereidingen moeten bijtijds starten
Om het Sluis en Bruggenfeest goed te organiseren wordt ruim van te voren gestart met de voorbereidingen. Deze voorbereidingen vragen ook grote investeringen. Gezien de grote onzekerheid en het risico om het feest naderhand alsnog te moeten af lasten, is het organisatiecomité Sluis en Bruggenfeest samen met de gemeente tot dit besluit gekomen.

“Enorme strop”

Pieter Kors, van organisatiecomité Sluis en Bruggenfeest: “Het is een enorme strop voor de Weespers die het feest een warm hart toedragen en zeker ook voor de deelnemende ondernemers van Weesp dat we dit besluit hebben moeten nemen. Juist nu de ondernemers al zo hard getroffen zijn door de crisis. Het is met pijn in ons hart maar de risico’s zijn eenvoudigweg te groot. De gezondheid van ons allemaal staat nu bovenaan!”

Zeker geen leuk maar wel een noodzakelijk besluit

Burgemeester Van Bochove: “Dit jaar is in alle opzichten een bijzonder jaar. Het laten wegvallen van het Sluis en Bruggenfeest voor de stad Weesp is een vervelend besluit om te moeten nemen. Maar, hoe naar het ook is, wel een noodzakelijk besluit. We weten niet hoe de wereld er eind augustus uit ziet. Om nu toch alles op te tuigen en kort van te voren alsnog de boel te moeten afblazen, levert een nog grotere financiële strop op voor de deelnemende ondernemers van Weesp. Dat risico moeten we niet willen nemen.”

  • Kraam informatie Kosten per kraam van 4 meter voor 2 dagen excl. BTW Non-Food € 156,65,- Food € 321,45,- Kosten van een grondplaats per meter voor 2 dagen excl. BTW Non-Food € 43,45 p/mtr Food € 86,45,- p/mtr
  • Geef hierboven een duidelijke omschrijving van de artikelen/artikelgroep. Het is niet toegestaan om gevaarlijke voorwerpen, zoals messen e.d. te verkopen en/of tentoon te stellen. Tevens is het gebruik van versterkte muziek niet toegestaan. De gemeente en politie in Weesp zal hierop handhaven en indien nodig de kraam ontruimen.
  • Let op: Wij proberen hier dan zo veel mogelijk rekening mee te houden, maar u hoort dit pas later definitief.