Na 2 jaar lijkt het dan toch echt te gaan gebeuren: Het 43ste Sluis- en Bruggenfeest! Als sinds 1978 is dit hét 3-daagse feest van ontmoeting tussen jong en oud, oude en nieuwe Weespers. De voorpret kan voorzichtig al beginnen.. Wij, stichting Volksfeesten Weesp, zijn druk bezig met de voorbereidingen en daar hebben we dit jaar jullie bij nodig.

Waarom een crowdfunding?

Er zijn veel veranderingen geweest de afgelopen jaren, die ook invloed hebben op het S&B-feest. Torenhoge inflatie en inlijving bij Amsterdam hebben grote invloed op de kosten. De EHBO kosten zijn bijvoorbeeld, door de Amsterdamse eisen, verdubbeld. Daarnaast heeft een groot aantal van onze vaste sponsoren, veelal Weesper ondernemers, een zware coronaperiode achter de rug. Waardoor hun vaste sponsorbedrag niet (volledig) meer mogelijk is. Gelukkig blijft de gemeente ons steunen en hebben we vaste braderiehouders die graag weer komen, maar daarmee zijn we er helaas nog niet.

Één ding staat vast: Het Sluis- en Bruggenfeest moet toegankelijk blijven voor iedereen, ongeacht de portemonnee. Maar daar hebben we jullie bij nodig. Daarom vragen we iedereen die Sluis- en Bruggenfeest een warm hart toedraagt via deze crowdfunding om een bijdrage hoe groot of hoe klein ook!

Waar gaat het geld naartoe?

Bij opbrengst van €7500 –>

  • Het Sluis- en Bruggenfeest kan doorgaan ! De kosten die de Amsterdamse eisen met zich mee brengen zijn gehaald.
  • De opening op donderdagavond met de Verenigingenmarkt. De verenigingenmarkt is een plek waar oude en nieuwe Weespers in contact kunnen komen met het sport- en cultuuraanbod in Weesp.
  • Braderie
  • Kinderspeelstraat
  • Kindervrijmarkt

Daarnaast zijn er een aantal activiteiten, zoals het vuurwerk waar we meer geld voor nodig hebben. Bij een opbrengst van €15.000 kunnen we ook dit jaar weer met z’n allen genieten van een prachtige vuurwerkshow en andere extra activiteiten..