Datum/Tijd
26/08/2017
13:30

Locatie
De Kom van Weesp


Vanwege te weinig belangstelling is het touwtrekken over de sluis op zaterdagmiddag verwijderd uit het programma. Maar voor iedereen die een nat pak wil riskeren: hiervoor in de plaats komt Slacklining. Dit zal starten om 13.30 uur, vanaf deze tijd kunnen mensen zich ook aanmelden bij de grote rode Keet op de herengracht tegenover de kerk.

Slackline is een trendy activiteit waarbij de kunst is te balanceren op een gespannen band. Anders gezegd: Slackline is een soort koorddansen, maar dan op een iets breder en platter touw. Tijdens het Sluis-en-bruggenfeest wordt bij de sluis minimaal één slackline bevestigd en vervolgens kan iedereen proberen over de overspanning van een meter of 8 te lopen. Een ‘Slacke’gangetje wordt hierbij aanbevolen.

Deelname is op eigen risico, hiervoor onderteken je dit formulier, die de organisatie vrijpleit bij een onverhoopt ongeval. Er wordt tevens van uitgegaan dat alleen mensen met een zwemdiploma hier aan meedoen. Een paar ervaren Slackliners zullen het kunstje allereerst voordoen.