Algemene informatie

Meer over het feest en de organisatie
Wij zijn Stichting Volksfeesten Weesp en wij organiseren dit jaarlijkse feest al sinds 1978. Het is inmiddels een echte Weesper traditie. Het feest bestaat o.a. uit een verenigingenmarkt, een grote braderie in het centrum, een kinderspeelstraat, optredens bij verschillende horecalocaties, waterspelen en andere sport- en spelactiviteiten. In 2024 is het feest van donderdag 29 augustus tot en met zaterdag 31 augustus.

Programma
Het volledige programma vindt u in augustus op www.sbfeest.nl.

Waar is het?
De festiviteiten vinden plaats in het centrum van Weesp.

Bereikbaarheid
Verschillende straten in het centrum worden afgezet, hier komen onder andere de braderie en kinderspeelstraat. We zorgen er uiteraard voor dat nood- en hulpdiensten er wel door kunnen. Het centrum blijft bereikbaar voor voetgangers en fietsers, fietsers wordt wel gevraagd om bij betreding van het gebied af te stappen.

Parkeren
Onderstaande straten worden afgesloten en parkeren is daar tijdens de feestdagen niet mogelijk. Dit geldt tussen donderdag 08.30 uur  tot zondag 09.00 uur. Wij verzoeken u rekening te houden met deze afsluiting en uw auto tijdig te verwijderen. Indien uw auto na de afsluiting nog in één van onderstaande straten aanwezig is, dan zal de gemeente deze wegslepen.

Afgesloten straten
Stationsweg, Herengracht, Hoogstraat (Stationsweg tot Lange Vechtbrug), Kerklaan t/m 3A, Binnenveer, Achteromstraat, Kerkstraat, Waagplein, Middenstraat, Grote Plein, Nieuwstraat, Nieuwstad (vanaf Breedstraat tot Binnenveer), Oudegracht (vanaf Slijkstraat tot Grote Plein), Achteromstraat.

Alternatieve parkeerplekken
Kostverlorenstraat, parkeerplaats winkelcentrum Hogeweij (gratis parkeren). Van Houten Industriepark (gratis parkeren), Nijverheidslaan (gratis parkeren)
Bezoekers van buiten Weesp wordt aangeraden per openbaar vervoer of op de fiets te komen. Komen ze met de auto, dan wordt aangeraden te parkeren achter het NS station.

Vuurwerk
Op zaterdagavond wordt vanaf 22:00 uur vuurwerk afgestoken vanaf pontons of een dekschuit op De Vecht aan de overkant van de Stationsweg.

Afval
Het feest heeft geen invloed op de afvalophaaldagen, centrumbewoners kunnen hun vuilnis gewoon op de reguliere dag aanbieden (op woensdag). Voor het afval van het feest worden veel extra vuilnisbakken geplaatst, zowel normale vuilnisbakken, als bakken alleen bestemd voor de R-pet drinkbekers. Overdag is er een team dat de vuilnisbakken zo vaak mogelijk leegt.

Programma
Het programma inclusief op- en afbouwtijden, soundchecks en sluitingstijden, komt in augustus op onze website.

Veiligheid tijdens het evenement
Om de veiligheid te waarborgen en alles netjes te laten verlopen zetten we verkeersregelaars, vrijwilligers en beveiliging in. Ook komen er extra borden, vuilnisbakken en plasunits. De EHBO-post komt aan de Herengracht, ongeveer ter hoogte van de Zwaantjesbrug.

Vragen?
Heeft u vragen? Mail naar info@sbfeest.nl. Voor vragen en opmerkingen aan de gemeente kunt u een bericht sturen aan: evenementen.weesp@amsterdam.nl .

Overlast?
Ervaart u ernstige overlast tijdens het feest? Dan kunt u bellen met het team Handhaving van stadsdeel Zuidoost op tel: 14020 of digitaal via meldingen.amsterdam.nl.

In geval van verstoring van de openbare orde en veiligheid is de politie bereikbaar op het algemene nummer: 0900-8844.
Heeft u nog een klacht na afloop van het evenement? Dan kunt u deze indienen via www.amsterdam.nl/klachten.